Vacature titel
CFO
Beschrijving

Rf-Technologies is een prominente Europese speler in gespecialiseerde brandwerende oplossingen voor de bouwsector .

Dankzij continue R&D investeringen is Rf-Technologies in Europa erkend als technologisch leider en voorbeeld in de sector. Dit heeft zich vertaald in marktleiderschap in een groot aantal landen, waaronder België, Nederland, Frankrijk en Portugal. In de afgelopen jaren hebben wij een netwerk van distributiepartners uitgebouwd in alle landen van Europa en Noord-Afrika.

Onze producten beschermen ondertussen talrijke prestigieuze gebouwen (o.m. ziekenhuizen, hotels, commerciële centra…)  in een 30-tal landen.

Rf-Technologies is een dynamisch familiebedrijf, met beslissingscentrum in België, dat jaarlijks een gezonde groei realiseert.

Om deze positieve trend in de toekomst verder te zetten, zijn wij momenteel op zoek naar een bevlogen CFO om ons team te versterken.

Verantwoordelijkheden

Als Chief Financial Officer (CFO) van de bedrijvengroep met een jaarlijkse omzet van 55 miljoen euro, ben je verantwoordelijk voor het leiden, ontwikkelen en beheren van de financiële strategie en operaties van de groep.. Je rapporteert rechtstreeks aan de CEO/eigenaar en werkt nauw samen met het senior managementteam om de financiële doelstellingen te realiseren.

Jouw rol binnen het bedrijf

  1. Financiële Strategie en Planning: Op basis van je uitgebreide ervaring in financiële consultancy en/of productiebedrijven, ontwikkel, implementeer en beheer je de financiële strategie en doelstellingen van de bedrijvengroep. Hierbij houd je rekening met groeikansen, risico's en marktontwikkelingen.
  2. Budgettering en Forecasting: Met je diepgaande kennis van financiële analyse leid je het proces voor budgettering, prognoses en financiële planning om ervoor te zorgen dat de bedrijvengroep haar financiële doelen bereikt en de operationele uitvoering ondersteunt.
  3. Financiële Rapportage: Dankzij je expertise in financiële consultancy ben je verantwoordelijk voor het tijdig en nauwkeurig opstellen van financiële rapporten, inclusief winst- en verliesrekeningen, balansen en kasstroomoverzichten. Deze rapporten bieden diepgaand inzicht in de financiële prestaties van de groep.
  4. Financiële Controle en Compliance: Met je uitgebreide kennis van financiële wet- en regelgeving zorg je voor een effectieve interne controle en naleving van financiële voorschriften, wetten en boekhoudstandaarden. Je identificeert en adresseert minimale financiële risico's.
  5. Investeringen en Fusies & Overnames: Met je achtergrond in financiële consultancy evalueer je investeringsmogelijkheden en potentiële fusies en overnames. Je voert grondige financiële due diligence uit en beoordeelt de strategische pasvorm, waarbij je je ervaring in productiebedrijven toepast.
  6. Cashflow Management: Dankzij je expertise in financiële consultancy beheer je de liquiditeit en cashflow van de groep om ervoor te zorgen dat operationele en investeringsbehoeften worden ondersteund en financiële stabiliteit wordt gehandhaafd.
  7. Financiële Communicatie: Met je uitstekende communicatievaardigheden communiceer je effectief financiële resultaten en analyses aan het senior management, de Raad van Bestuur en externe belanghebbenden, inclusief investeerders en financiële instellingen.
  8. Leiderschap en Teammanagement: Je past je leiderschapsvaardigheden toe om het financiële team te leiden, ontwikkelen en motiveren, waardoor professionele groei en uitmuntendheid binnen de afdeling worden bevorderd.
  9. Technologische Innovatie: Met je ervaring in financiële consultancy en productiebedrijven identificeer en implementeer je financiële technologieën (FinTech) en systemen die de efficiëntie en nauwkeurigheid van financiële processen verbeteren.
Kwalificaties
  • Je hebt een Master of Master na Master (economie, finance, tax) of bent gelijkgeschakeld door ervaring.
  • Je hebt minimaal 10 jaar relevante ervaring in financiële consultancy en/of productiebedrijven en speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de groei en duurzaamheid van de organisatie door middel van effectief financieel management en strategische planning.
  • Brede ervaring: naast een gedegen financieel-technische kennis is expertise in een ander domein eveneens aanwezig (change management, M&A…).
  • Je bent in staat om strategisch mee te denken over de toekomst van een organisatie en je begrijpt goed hoe operations en finance bij elkaar aansluiten.
  • Je bent vertrouwd met ERP-software en Business intelligence tools.
  • Je bent een no nonsense persoon met drive, werklust en ambitie, continu op zoek naar optimalisatie en procesverbetering.
  • Gestructureerde aanpak gecombineerd met een analytisch, constructief en creatief denkvermogen.
  • Beheersing van Nederlands, Frans & Engels.
  • Affiniteit met productie en techniek is een belangrijk pluspunt.
  • Sporadische verplaatsingen naar de verschillende bedrijven uit de groep horen bij de functie.
  • Je bent een echte 'bruggenbouwer'! Je legt gemakkelijk contact met interne maar ook met externe partijen. Je hebt een ‘can do’ attitude en geniet van dealmaking.

Je bent gepassioneerd om samen met het team verder aan ons succesverhaal te werken.

 

Baan voordelen
  • 40-uren werkweek met glijdende uren, waardoor je recht hebt op 12 ADV dagen
  • Bedrijfswagen & tankkaart
  • Mogelijkheid tot fietsleasing
  • Mooie verloning aangepast aan jouw kennis, competenties en ervaring
  • Elektronische maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, CAO90 bonus...

(Voor bovenstaande werken we enkel met eigen instroom, niet via een externe partij)

Type dienstverband
Voltijds
Werklocatie
Oosterzele
Geplaatst op:
augustus 12, 2024
Spread the love
Close modal window

Bedankt voor je sollicitatie. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!